Aanmelden middelbare school

Het laatste schooljaar van uw kind is in volle gang. Volgend jaar gaat uw zoon of dochter naar de middelbare school.

Een spannende tijd, maar ook een hele leuke. U heeft waarschijnlijk samen met uw kind open dagen bezocht van scholen voor het voortgezet onderwijs. Of misschien heeft uw zoon of dochter deelgenomen aan een doedag van Terra VO. De oriëntatiefase zit er op en het komt op kiezen aan. Is de keuze voor de nieuwe school gemaakt? Dan rest alleen nog het aanmelden van uw kind bij de nieuwe school. 

Aanmeldprocedure Terra VO
Is de keuze gevallen op één van de scholen van Terra? De aanmeldprocedure kan per vestiging van Terra VO verschillen. Een aantal biedt de mogelijkheid om uw kind aan te melden via de website. In andere gevallen kunt u via e-mail of telefonisch een aanvraagformulier opvragen. Wij adviseren u om contact op te nemen met de vestiging van uw keuze. Op vrijwel iedere vestiging is het mogelijk om uw zoon of dochter aan te laten melden door de huidige basisschool. Neem daarvoor contact op met de schoolleiding van de basisschool. Zorg ervoor dat uw kind altijd schriftelijk wordt aangemeld, zodat de aanmelding formeel is. 

Na de aanmelding
Zodra Terra de aanmelding van uw kind binnen heeft, ontvangt u als ouder een bevestiging. Uw zoon of dochter wordt door Terra geplaatst op het niveau dat door de basisschool als schooladvies is gegeven. Als uw kind het advies voor vmbo of havo/vwo advies voor het Groene Lyceum heeft gekregen, dan kan hij of zij terecht op één van de Terra VO locaties in Groningen, Friesland of Drenthe. 

Nog twijfels?
Heeft u de open dagen gemist? Het is altijd mogelijk om nog meer informatie te ontvangen over de school, of nog eens rustig rond te kijken. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Neem dan contact op met de school van uw keuze. 

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.