Digitaal onderwijs

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

Het onderwijs kan hierin niet achterblijven. Bij Terra VO krijgen leerlingen eigentijds onderwijs, waarin ICT een belangrijke rol speelt. Daarom werken alle leerlingen al vanaf het eerste jaar met een eigen laptop. 

Leermiddelenmix
Op Terra wordt gebruik gemaakt van de leermiddelenmix, een combinatie van een laptop en boeken. Sjonnie Vrieze, PR-coördinator en docent in Meppel: “De laptop wordt ondersteunend ingezet tijdens de lessen. Leerlingen gebruiken hun laptop als naslagwerk, om extra oefeningen te maken, om informatie op te zoeken of om verslagen uit te werken.” 

Eigen laptop
Terra heeft een kleine laptop geselecteerd die past bij het digitale onderwijs dat Terra haar leerlingen wil bieden. In verband met een goede werking en ondersteuning krijgen de leerlingen allemaal dezelfde soort laptop. Uw zoon of dochter krijgt een persoonlijke laptop die hij of zij zowel op school als thuis kan gebruiken. 

Facebook
Hoe zit dat dan precies? Letten de leerlingen nog wel op en zitten zij tijdens de les niet op social media? Vrieze legt uit dat het wel meevalt: “Die kans is altijd aanwezig, maar wij willen de leerlingen ook leren om de laptop nuttig te gebruiken. We geven onze leerlingen eigen verantwoordelijkheid. Als dat niet goed gaat, dan gaan we daarover in gesprek. Mocht dat niet helpen, dan nemen we andere maatregelen.” 

Kosten
Om iedere leerling een laptop te kunnen bieden, wordt aan de ouders vier jaar lang een bijdrage gevraagd van € 95,- per jaar. Na deze vier jaar wordt de laptop eigendom van de leerling. Uw zoon of dochter heeft dus tegen gunstige kosten vanaf het begin van de schoolloopbaan een persoonlijke laptop ter beschikking. 

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.