Kennismaken met een nieuwe school

Een nieuwe school kiezen is spannend, maar ook leuk. Uw zoon of dochter heeft al kennisgemaakt met de nieuwe school tijdens een open dag of een doedag.

Uw kind is aangemeld en dan? Wat staat uw zoon of dochter te wachten na de zomervakantie? De scholen van Terra VO vinden het belangrijk dat uw kind zich snel vertrouwd voelt op de nieuwe school. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan kennismaken. 

Kennismaken
Iedere vestiging van Terra verwelkomt haar nieuwe leerlingen op een eigen manier. Zo komt bij de ene vestiging de mentor van uw zoon of dochter al voor de zomervakantie op huisbezoek, bij de andere gaan de eerste klassen de eerste week met elkaar op kamp of wordt er een kennismakingsweek georganiseerd. Sjonnie Vrieze, PR-coördinator en docent in Meppel: “De eerste week na de zomervakantie organiseren wij een introductieweek voor de nieuwe leerlingen. Tijdens deze week krijgen zij opdrachten die in het teken staan van kennismaken in de breedste zin van het woord. Kennismaken met de nieuwe klas, het gebouw, het plein, de kluisjes en fietsroutes. Alles om de leerlingen zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen op onze school.” 

Ouders
De ouders worden zoveel mogelijk betrokken door de scholen van Terra. “Wij hebben de ouders ook nodig om goed onderwijs te kunnen geven”, aldus Vrieze. Op de meeste vestigingen wordt voor de zomervakantie een kennismakingsavond georganiseerd voor nieuwe leerlingen en hun ouders. Deze avond start gezamenlijk en halverwege worden de kinderen en ouders gesplitst. De leerlingen maken dan al kennis met hun mentor en nieuwe klasgenoten. Wel zo vertrouwd. 

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Aanmelden?
Ga naar Aanmelden middelbare school