Naar het vo; een nieuwe school kiezen

Waar moet u op letten? Welke richtingen zijn er allemaal in het voortgezet onderwijs? Is er een goede school in de buurt? Wanneer zijn de Open Dagen? Een heleboel vragen! Wij helpen u graag op weg. Wellicht bent u al bekend met alle niveaus in het voortgezet onderwijs, omdat u al een ouder kind heeft op een middelbare school. Misschien krijgt u er voor het eerst mee te maken. Wij leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn na de basisschool. 

Binnen het voortgezet onderwijs zijn er verschillende mogelijkheden; het varieert van vmbo tot gymnasium, van praktijkonderwijs tot technasium. Bij Terra vo kunnen leerlingen kiezen uit vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Hieronder ziet u een overzicht welke leerwegen onze scholen aanbieden. 

vmbo-groen: Terra Oldekerk, Terra Winsum, Terra Meppel, Terra Emmen, Terra Assen, Terra Wolvega en Terra Eelde.

het Groene Lyceum: Terra Winsum, Terra Meppel, Terra Emmen, Terra Assen, Terra Wolvega en Terra Eelde.

Praktijkonderwijs: Terra Winsum.

Waar moet u op letten bij het kiezen voor voortgezet onderwijs? 
Het gaat niet om de beste school, maar om de school, het niveau en richting die het beste bij uw kind passen. Het moet goed voelen! Uw kind zal er tenslotte de komende jaren veel vertoeven. Daarom adviseren wij om voorlichtingsmomenten van verschillende scholen te bezoeken met uw zoon of dochter. Zo kunt u zelf, maar vooral uw kind, ervaren of een school goed voelt.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van de open dagen en andere activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Dit kan onderaan deze pagina.