Opnieuw kiezen landelijk bijna 500 leerlingen voor Het Groene Lyceum!

Dit schooljaar zijn opnieuw bijna 500 leerlingen landelijk gestart met Het Groene Lyceum. Een leerweg voor jongeren die kunnen leren én graag praktisch bezig willen zijn. Zij doen in zes jaar tijd het vmbo én het mbo zodat ze optimaal voorbereid zijn op een vervolgopleiding op het hbo. 

Onderwijsprogramma

Het Groene Lyceum richt zich op de groene sector, zoals landbouw, tuinbouw, dierverzorging, voedseltechnologie en milieu. Met het onderwijsprogramma doen leerlingen zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op. Op de websites van de specifieke scholen staat gedetailleerdere informatie over het onderwijsprogramma.

Praktijkgerichtheid

De nadruk ligt op praktijkgericht onderwijs. Leerlingen op Het Groene Lyceum krijgen de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen, bijvoorbeeld door stages, excursies naar bedrijven en projectmatig werken aan echte vraagstukken uit de praktijk. Toekomstperspectieven Met een diploma van Het Groene Lyceum kunnen leerlingen doorstromen naar alle hbo’s. Natuurlijk kunnen leerlingen er ook voor kiezen om te gaan werken.

Waar vind je Het Groene Lyceum?

Het Groene Lyceum is op veel plekken in Nederland te vinden. Wil je weten waar? Klik dan

hier



Wil je meer weten over het Groene Lyceum bij Terra? Klik dan

hier