Onderwijsaanbod

Bij Terra vo kun je kiezen voor vmbo-groen, Het Groene Lyceum of Praktijkonderwijs in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Als je kiest voor Terra, dan weet je zeker dat je kiest voor een leuke school waar je niet alleen goed onderwijs krijgt, maar waar het ook nog een super gezellig is. Bij ons leer je niet alleen uit de boeken, maar ook veel buiten de school. Onze leerlingen leren samen, in verbinding met de praktijk en er is ruimte voor maatwerk en eigen keuzes binnen alle leerwegen. Kies jij voor de school waar je denkt én doet?

Vmbo-groen

Als je kiest voor vmbo-groen, dan kies je voor doen! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Het advies van de basisschool bepaalt in welke brugklas je komt. Soms is dat nog niet helemaal duidelijk in welke brugklas je het best op je plek bent. Sommige vestigingen hebben daarom zogenaamde heterogene klassen. Dat is een klas waarin leerlingen van twee verschillende niveaus bij elkaar zitten bijvoorbeeld vmbo bb/kb. Zo kunnen we samen kijken welk niveau het beste bij je past. Het aanbod verschilt per vestiging. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden sommige vestigingen extra begeleiding (LWOO) aan. Dit betekent leerwegondersteunend onderwijs. Je komt dan in een kleinere groep en krijgt extra aandacht van de docent.  

Meer informatie over het vmbo-groen, vind je op de pagina's van de vestigingen

Het Groene Lyceum

Heb jij tl/havo of een hoger advies en wil je niet alleen in de schoolbanken zitten? Kies dan voor het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo. In zes jaar haal jij je vmbo gl/tl én mbo niveau 4 diploma Retailmanager. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. Het Groene Lyceum is een wettelijk erkende leerlijn, die al bijna 15 jaar in Nederland en bij Terra bestaat, en is bedoeld voor leerlingen met havo-capaciteiten die graag praktisch bezig zijn. De eerste vier jaar volg je op een vo-vestiging van Terra in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Winsum of Wolvega. De laatste twee jaar van de opleiding volg je op één van de mbo-vestigingen in Emmen, Groningen of Meppel.

Het Groene Lyceum is de perfecte mix tussen theorie en praktijk. Naast algemene vakken leer je ook veel in de praktijk op school en buiten school. Je werkt veel samen met je klasgenoten aan projecten en gaat op stage om te ontdekken wat jij leuk vindt. Kies je voor het Groene Lyceum? Dan kies je voor veel keuzevrijheid. Zo kun jij je eigen leerroute met keuzevakken aanpassen aan je interesses. Op deze manier zorg je ervoor dat je de perfecte vooropleiding hebt voor de hbo-opleiding waar je naar wil doorstromen.

Wil je meer weten over het Groene Lyceum? Bekijk hier de flyer. 
Benieuwd naar de meest gestelde vragen over het Groene Lyceum? Leerlingen van het Groene Lyceum geven jou antwoord! 

Praktijkonderwijs

Leer jij het beste door te doen en heb je extra begeleiding nodig? Dan is het Praktijkonderwijs van Terra in Winsum iets voor jou. Om toegelaten te worden tot het Praktijkonderwijs is een Toelaatbaarheidsverklaring Praktijkonderwijs nodig. Op het Praktijkonderwijs krijg je veel praktijkvakken. Zo doe je ervaring op en ontdek je wat jij echt leuk vinden. Wanneer je een richting heeft gekozen ( Handel en Zorg, Groen of Techniek), volg je hierbij een passende stage. Ook helpt Terra jou om straks zelfstandig te kunnen leven en wonen. Na het Praktijkonderwijs word je geholpen bij het vinden van een passende baan of een vervolgopleiding. Meer informatie over het Praktijkonderwijs bij Terra Winsum vind je hier.